Vreemde vogels uit Leipzig

Die Zeit

| Hamburg | Michael Brake | 03 oktober 2016

De Duitse Anna Haifisch (30) maakt snel naam in de stripwereld met haar door dieren bevolkte graphic novels over het kunstenaarsbestaan. Begin november staat ze op Crossing Border in Den Haag.

Alleen al haar naam is briljant: Anna Haifisch. Beng! [Haifisch betekent ‘haai’]. In 1986 werd ze geboren in Leipzig, waar ze ook heeft gestudeerd en tegenwoordig haar atelier heeft. Anna Haifisch tekent comics, undergroundstrips waarin niet veel gebeurt, maar die wel heel goed zijn. Kikkers bezuipen zich op feestjes, twee skaters belanden in een griezelig opvangcentrum voor elektrische gitaren, een of ander figuur wordt door zijn Nintendo in de maling genomen en moet later als invalkracht in de supermarkt een hippie uit de vuilcontainer wegjagen, en een kungfuvechter – een haas – raakt bevriend met een octopus die net weduwe is geworden.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid