VS: ex-advocaat beschuldigt Trump tijdens proces

© Brendan McDermind / AFP

The New York Times

| New York | Maud Wiersma | 14 mei 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Canada: stad bedreigd door hevige bosbrand, nieuwe evacuaties

» Ingestorte brug in Baltimore met explosieven neergehaald

Cohen zei dat hij Stormy Daniels 130.000 dollar betaalde

Donald Trump was op de hoogte van betalingen om ‘catastrofale’ seksschandalen tijdens de presidentiële campagne van 2016 te verdoezelen. Dat heeft zijn voormalige advocaat Michael Cohen op maandag 13 mei verklaard.

Het is een schokkende getuigenis die voor The New York Times ‘het hoogtepunt’ markeert van het strafproces tegen Trump in New York. Cohen, de ex-advocaat van de voormalige Amerikaanse president, presenteerde maandag ’een verhaal dat de man die hij “baas” noemde en die hij vandaag de dag als “vijand” beschrijft, uiteindelijk zou kunnen veroordelen’.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Cohen zei dat hij Stormy Daniels 130.000 dollar betaalde zodat de vermeende seksuele relatie van de pornografische actrice in 2006 met de miljardair – wat hij ontkent – ​​niet onthuld zou worden in de dagen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2016, en beweerde dat haar verhaal ‘rampzalig’ zou zijn geweest voor de campagne.

Cohen ‘bracht tegen zijn voormalige baas zwaardere beschuldigingen in dan enige andere getuige die tot nu toe zijn standpunt heeft ingenomen’, merkt The Hill op.

Recent verschenen