VS: experts keuren Pfizer en Moderna goed voor baby’s vanaf zes maanden

© Mat Napo / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 16 juni 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Sokken meest gekochte kledingstuk in VS tijdens pandemie

» Macron, Scholz en Draghi in Kyiv: aandringen op onderhandelen met Rusland

Regering moet advies nog overnemen

Amerikaanse adviseurs hebben de vaccins van Pfizer en Moderna goedgekeurd voor baby’s vanaf zes maanden, meldt Politico. De Verenigde Staten zetten hiermee een cruciale stap in het vaccinatiebeleid voor kinderen.

De eenentwintig onafhankelijke adviseurs van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid zijn het erover eens dat de voordelen van de twee vaccins voor kinderen tot vijf jaar groter zijn dan de mogelijke risico’s. Kinderen vanaf vijf jaar konden al worden ingeënt tegen corona.

Baby’s en peuters kunnen mogelijk vanaf volgende week al hun eerste prik krijgen

Het Moderna-vaccin bestaat uit twee doses en het Pfizer-vaccin werkt pas volledig bij drie doses. ‘Ik maak me grote zorgen dat veel kinderen de derde dosis niet zullen krijgen,’ zegt Jeannette Yen Lee, hoogleraar biostatistiek aan de Universiteit van Arkansas voor Medische Wetenschappen over Pfizer. ‘Het is al een strijd om mensen zover te krijgen dat ze twee vaccins halen.’ Zij vergelijkt het met de boosterprik bij ouderen, ook een derde prik, die vaak achterwege blijft.

Als de Amerikaanse overheid het advies goedkeurt, kunnen baby’s en peuters vanaf volgende week al hun eerste prik krijgen.

Lees ook:

Recent verschenen