VS: Opnieuw massale schietpartij op basisschool, dodenaantal loopt op tot 21

© © Jintak Han / ZUMA Press Wire / ANP

360 Magazine

| Amsterdam | 25 mei 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Asielzoekers op luchthaven Marseille in mensonterende omstandigheden opgevangen

» Hongarije kondigt noodtoestand af vanwege de oorlog in Oekraïne

18-jarige jongen opende het vuur op school in Texas

Een achttienjarige jongen opende dinsdag het vuur op een basisschool in Uvalde (Texas), waarbij negentien jonge leerlingen en twee volwassenen om het leven kwamen. De dader Salvador Ramos, die in Uvalde woonde, is gedood door de politie.

‘Hoeveel onschuldige mensen moeten er nog sterven voordat onze volksvertegenwoordigers iets doen aan het wapengeweld’, aldus Austin American Statesman in een hoofdredactioneel commentaar. Net als vele andere Amerikaanse kranten riep het Texaanse dagblad de politiek op tot actie.

Het is de op een na dodelijkste schietpartij op een school in de Verenigde Staten

Het drama in Uvalde is de op een na dodelijkste schietpartij op een school in de Verenigde Staten, aldus The New York Times, dat zijn lezers eraan herinnert dat tien jaar geleden een schutter het land in rouw stortte door twintig kinderen en zes volwassenen te doden op de Sandy Hook Elementary School in Newtown (Connecticut).

In een plechtige toespraak dinsdagavond in het Witte Huis drong president Joe Biden aan op hernieuwde inspanningen om wapens te reguleren. ‘Het is tijd om pijn om te zetten in actie. Wanneer gaan we in godsnaam de confrontatie aan met de wapenlobby?‘ zei Biden. In een analyse meent The Washington Post echter dat de Amerikaanse president zelf verantwoordelijkheid draagt voor het falen van de Amerikaanse politieke klasse om in de afgelopen decennia wapenregulering door te voeren.

Lees ook:

Recent verschenen