Vuur en woede

360 Magazine

| Amsterdam | 24 januari 2018

Eigenlijk draaide het de afgelopen weken natuurlijk maar om één journalist: Michael Wolff. Hij verpulverde in zijn boek Fire and Fury wat er nog over was van de reputatie van Donald Trump, en zorgde en passant voor een paar onthullingen die de wereldpers blauwe vingers bezorgden.

Dankzij het snelle handelen van uitgever Mai Spijkers en zijn team van zes vertalers ligt de Nederlandse vertaling Vuur en woede intussen ook al in de schappen. In een interview dat 360 overnam uit Die Zeit legt Wolff uit hoe hij als ongevaarlijk geachte entertainmentjournalist een vlieg op de muur kon worden in het Witte Huis – hoewel hij eerder al een schandaalbiografie had geschreven over Rupert Murdoch. Of Wolffs relaas volledig accuraat is kun je gezien zijn reputatie betwijfelen. Maar dit was een fraai staaltje van ‘the art of hanging out’, zoals literair journalist Gay Talese het ooit omschreef.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid