Waar goden geboren worden

South China Morning Post

| Hongkong | David Leffman | 25 mei 2020

Onder de vaardige handen van de houtsnijdersfamilie Ng incarneren de goden van de rijke boeddhistische en taoïstische pantheons in kleurrijke beelden. Maar het traditionele ambacht staat onder druk door de concurrentie van machines.

Singapore: een uitgesproken moderne stad, waar de oude wijken vol beschimmelde winkelpanden van twee verdiepingen hoog lang geleden al zijn opgeknapt of gesloopt om plaats te maken voor winkelcentra, snelwegen en pompeuze, architectonische statements. Ondanks de van oudsher sterke invloed van China op de stadstaat, zou je niet verwachten er een ouderwetse zaak aan te treffen als Say Tian Hng, naar men zegt de laatste werkplaats in de regio waar houten, Chinese beelden van goden helemaal met de hand en volgens traditionele gebruiken worden gemaakt en gerepareerd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid