Waarden zijn voor bedrijven the next big thing

Süddeutsche Zeitung

| München | Angelika Slavik | 22 juli 2019

Grote bedrijven maken sinds kort niet alleen reclame voor zichzelf, maar ook voor feminisme, voor het vermijden van plastic en voor Europa. Hoe geloofwaardig zijn ondernemingen die zich inzetten voor het maatschappelijk belang?

In een populair spotje in Duitsland zie je de speelsters van het nationale voetbalelftal die vertellen hoe het is om voor een land te spelen dat niet eens bereid is om hun namen te onthouden, en dat hen als dank voor het winnen van het Europees kampioenschap een koffieservies schenkt. Ze beklagen zich niet, ze zijn liever cool, onafhankelijk en vrolijk, en zeggen intussen: ‘We hebben geen ballen nodig, wij hebben paardestaarten.’ Een grap die zo slecht is dat hij weer leuk wordt. Het is een soort feministisch manifest in 90 seconden en pas helemaal op het einde wordt duidelijk dat het een reclamespotje is, betaald door de Commerzbank. De Commerzbank.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid