Waarom ík op Macron stem

Le Figaro

| Parijs | Jean d'Ormesson | 01 mei 2017

De conservatieve schrijver Jean d’Ormesson roept zijn partij- en landgenoten op om voor Emmanuel Macron te stemmen om zo Le Pen te verslaan. 
‘Of we hem willen of niet, hij is de enige hoop voor de toekomst.’

Keuze het archief

Ook in 2017 ging het in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen. Macron was toen nog the new kid on the block en veel centrumrechtse kiezers waren huiverig om op hem te stemmen, met zijn beloftes van politieke vernieuwingen. Nu zijn het vooral stemmers op links die aangeven liever thuis te blijven op verkiezingsdag dan de huidige president van Frankrijk te steunen. De argumenten van Jean d’O, zoals hij liefkozend genoemd werd, om wél naar de stembus te gaan en als niet-overtuigd macroniste toch op hem te stemmen, zijn onverminderd legitiem – al is het maar om extreemrechts uit het zadel te houden.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid