Waarom we robots op de werkvloer moeten omarmen

Inc.

| Matthew Yeomans | 23 juli 2019

Dat veel van onze banen door computers zullen worden overgenomen is een feit. Maar niet per se een bedreigend feit. Als op de juiste manier wordt samengewerkt, kan deze ontwikkeling zelfs heel voordelig uitpakken voor de mens.

Vorig jaar bracht Clara Shih, de oprichter van Hearsay Systems, een bezoek aan een van haar klanten in San Francisco. Hearsay levert 150.000 financieel adviseurs en verzekeringsagenten softwaretools voor de verbetering van hun workflow en klantcontacten. Ditmaal ging ze langs bij een klein kantoortje met vier werknemers. Twee van hen hadden een dagtaak aan het opvolgen van achterstallige betalingen en het vernieuwen van polissen. Hun aanpak, die onder meer bestond uit het inspreken van veel voicemailberichten zonder ooit te worden teruggebeld, was niet alleen onproductief, maar ook saai en bewerkelijk.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid