Wakker worden in een failed state

The Atlantic

| Boston | George Packer | 27 mei 2020

Het coronavirus heeft Amerika niet kapotgemaakt. Het heeft laten zien dat het land al kapot was. Wanbeleid van de regering, sociale en raciale ongelijkheden, diepe verdeeldheid… George Packer analyseert de structurele gebreken van Trumps Amerika en doet een oproep voor een nieuw samenleving.

Toen het virus Amerika aandeed, trof het een land met grote onderliggende problemen, die het meedogenloos uitbuitte. Aan chronische kwalen een corrupte politieke klasse, een uitgebeend ambtenarenapparaat, een keiharde economie, een verdeelde en verwarde bevolking – was jarenlang niets gedaan. De Amerikanen moesten met de ongemakkelijke symptomen leren leven. Er was een pandemie voor nodig om duidelijk te maken hoe ernstig het was, om de Amerikanen wakker te schudden en te doen beseffen dat ze een groot risico liepen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid