Wat 5G voor de industrie kan betekenen

The Wall Street Journal

| New York | 23 januari 2020

Controversieel of niet, het snelle 5G-netwerk biedt allerhande mogelijkheden voor nieuwe toepassingen overal ter wereld – zelfs in de ruimte.

In de voedingsmiddelenindustrie wordt AI al gebruikt voor het controleren van de toeleveringsketens en de kwaliteit van ingrediënten, voor het sorteren van producten en zelfs voor het ontwikkelen van smaakprofielen van specifieke doelgroepen. Maar met de komst van 5G en netwerken van met elkaar verbonden apparaten, het zogenaamde internet der dingen, maakt de technologie zich op voor nog veel complexere taken. Zo staat er straks misschien bier in onze koelkast dat mede is ontworpen door computers: sensoren die massa’s data over ingrediënten verzamelen, slimme algoritmen die al deze data verwerken en 5G-netwerken die de uitwisseling van al die data mogelijk maken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid