‘We hebben niks te vertellen’

The Guardian

| Londen | Josh Halliday | 12 juni 2019

Engelse kiezers zijn teleurgesteld in hun parlement. Van lieverlee zouden ze nu voor de brexit stemmen, terwijl ze eerst tegen waren. Of ze gaan niet meer stemmen.

Toen Labour-parlementslid Lisa Nandy in de aanloop naar het EU-referendum campagne voerde tegen de brexit, werd ze bij een pub in haar kiesdistrict Wigan aangesproken door een man die daar ‘heel boos’ over was. ‘Luister, schat, voordat we in de EU zaten was alles beter. Ik heb dat nog meegemaakt, jij niet,’ zei hij. En hij voorspelde dat de politiek een eventuele brexit toch nooit zou doorzetten. ‘Wij hebben niks te vertellen,’ zei hij. Nandy vond dat toen onzin, maar drie jaar later begint ze te geloven dat hij gelijk had. ‘Bij geen van de partijen lijkt men er serieus werk van te willen maken,’ zei ze dinsdag. ‘Ik denk dat we onze democratie echt flink aan het uithollen zijn.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid