Weer een prachtweek in Turkije

Hürriyet

| Ankara | Nuray Mert | 09 maart 2016

Na de brutale machtsovername van de Turkse staat bij de krant Zaman en het persbureau Cihan rest er weinig meer van de persvrijheid in het land. Columniste Nuray Mert, zelf al jaren doelwit van president Erdogan, greep naar het laatste wapen dat haar ter beschikking staat: de ironie.

Vorige week beleefde ons land weer een prachtweek. De enige smet was dat het Constitutionele Hof zich uitsprak tegen de arrestatie van twee journalisten op beschuldiging van verraad. Op grond van de beslissing van het Constitutionele Hof werden ze vrijgelaten, maar gelukkig greep onze president in door te zeggen dat hij dat niet accepteerde en dat hij geen respect had voor de beslissing van het Hof. Zoals gebruikelijk protesteerden de oppositiepartijen tegen de opmerkingen van de president, onder het mom van schending van de rechterlijke vrijheid, maar wie zijn zij om de woorden en daden van de president te becommentariëren? Onze president is gekozen bij meerderheid van stemmen en vertegenwoordigt de ‘wil van de natie’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid