Weer tientallen doden door overstromingen in Afghanistan

© Mohsen Karimi / AFP

Al Jazeera

| Doha | Boris van der Spek | 20 mei 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Spanje roept ambassadeur terug na uitlatingen Milei

» Iraanse president Ebrahim Raisi omgekomen in helikoptercrash

Het land kampt al langere tijd met problemen door noodweer

Door nieuwe overstromingen in het noorden van Afghanistan zijn zeker 66 mensen om het leven gekomen. Dat meldt Al Jazeera. De regio kampt al weken met overstromingen, die boerderijen en dorpen hebben overspoeld en hele gemeenschappen hebben weggevaagd. Honderden mensen kwamen eerder deze maand al om toen ze verrast werden door het stijgende water.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De meest recente overstromingen hebben meer dan 1500 huizen beschadigd, meer dan 1000 hectare landbouwgrond onder water gezet en honderden stuks vee gedood, zeggen autoriteiten. Een dag eerder lieten autoriteiten weten dat meer dan vijftig mensen waren omgekomen bij plotselinge overstromingen in de westelijke provincie Ghor.

Iets meer dan een week geleden kwamen volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) en talibanfunctionarissen meer dan driehonderd mensen om door stortvloeden in de noordelijke provincie Baghlan. Ieder jaar kampt Afghanistan met zware regenval en overstromingen, maar het dodental is dit jaar veel hoger dan voorgaande jaren.

Recent verschenen