Werken in de vuurlinie: de ambulancechauffeurs van Karachi

Mosaic Science

| Samira Shackle | 14 juni 2017

In de Pakistaanse miljoenenstad Karachi bekommert een groep idealistische ambulancechauffeurs zich met gevaar voor eigen leven om de slachtoffers van branden, vuurgevechten en terroristische aanslagen.

Door de klap van de explosie werd Muhammad Safdar achteruit geblazen. Toen hij opkeek van de plek waar hij was neergekomen, zag hij dat de ruiten van zijn geparkeerde ambulance aan diggelen waren. Hij probeerde overeind te krabbelen en andere chauffeurs van de Edhi ambulancedienst, ook vrijwilligers, kwamen naar hem toe; ze dachten dat Safdar bloedde. Maar hij had geen externe verwondingen opgelopen. ‘Het was menselijk vlees dat aan me kleefde,’ vertelt hij achteraf, op de meldpost van de ambulancedienst in het centrum van Karachi. ‘Mijn vrienden onderzochten me om te kijken of ik gewond was, maar het waren allemaal stukjes van andere mensen. Ik trilde vreselijk en kon mijn eigen stem niet eens horen. Alles schudde. Ik hoorde alleen maar gefluit in mijn oren.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid