Wie gaat al die oesters opeten?

Hakai Magazine

| Victoria | Jen Monnier | 16 april 2020

In het noordwesten van de Verenigde Staten, in de staat Washington, zorgden exportbeperkingen door de covid-19-epidemie voor reusachtige overschotten in de schelpdierindustrie. Maar slimme oesterkwekers bedachten een plan: heel Washington, met steden als Seattle, moest aan de oesters via onlineverkoop.

Zondag 15 maart reed een vrachtwagen van oesterkwekerij Hama Hama (Lilliwaup, Washington) de I-5 op om mossels, oesters en andere schelpdieren naar het vliegveld te brengen, van waar ze verder zouden worden vervoerd naar restaurants. Toen maakte de gouverneur van Washington, Jay Inslee, bekend dat alle cafés en restaurants in de staat werden gesloten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De vrachtwagen moest met de hele lading schelpdieren weer terug. Het bedrijf zat opgescheept met honderden kilo’s schelpdieren en geen afnemers.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid