Davos 2022 maakte duidelijk dat de industriële elite niet klaar is voor ‘woke kapitalisme’

Klaus Schwab (l), oprichter en voorzitter van het World Economic Forum, en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op de 51e jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, 2022.– © Laurent Gillieron / EPA

Financial Times

| Londen | Andrew Edgecliffe-Johnson | 20 januari 2023

Op het World Economic Forum van mei 2022 in Davos kwamen rechtse populisten en sceptici uit de industriële sector in het geweer tegen een visie op zakendoen die verdergaat dan winst maken. Maar is de kentering nog tegen te houden?

Het World Economic Forum (WEF) dat afgelopen mei [2022] plaatsvond in Davos had een triomf moeten worden voor gastheer Klaus Schwab. Bijna een halve eeuw nadat deze econoom in Zwitserland zijn eerste bijeenkomst organiseerde voor wereldleiders, CEO’s en financiers, leek zijn overtuiging dat bedrijven het algemeen belang moeten dienen te hebben gezegevierd over het oude idee dat bedrijven alleen maar bestaan om winst te maken voor hun aandeelhouders.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid