Zakenman brengt het regime in Egypte in verlegenheid op sociale media

Mada Masr

| Cairo | Leila Arman | 10 december 2019

Mohamed Ali plaatst video’s op sociale media waarin hij de corruptie van het Egyptische regime aan de kaak stelt. Hij gedraagt zich overigens niet als deugdzame activist, maar meer als corrupte zakenman, een held uit een B-film die zijn geld terug wil.

Mohamed Ali in een van de YouTube-filmpjes waarin hij fulmineert tegen het Egyptische regime. Hij beweert  dat de overheid hem  220 miljoen Egyptische pond schuldig is. –  © YouTube
Mohamed Ali in een van de YouTube-filmpjes waarin hij fulmineert tegen het Egyptische regime. Hij beweert dat de overheid hem 220 miljoen Egyptische pond schuldig is. – © YouTube

Keuze uit het archief

Vorige week sloot de Europese Unie een migratiedeal met Egypte, waardoor het Noord-Afrikaanse land de komende jaar 7 miljard euro krijgt om te voorkomen dat vluchtelingen en migranten uit Gaza, Soedan en Egypte zelf naar Europa afreizen. Net als eerdere deals met landen als Tunesië en Libië wordt ook dit akkoord bekritiseerd. Het Egypte van de autoritaire president Abdel Fatah al-Sisi is namelijk een land waar de democratie niet bestaat, dissidenten in de gevangenis belanden en de corruptie welig tiert.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid