Zal wel goed gaan toch?

Die Zeit

| Hamburg | 19 augustus 2020

In deze onzekere tijden, met talloze crises – corona, klimaat et cetera – is vertrouwen in politici, experts of zelfs onze medeburgers niet vanzelfsprekend. Maar wat is vertrouwen? Onder welke voorwaarden ontstaat of verdwijnt het? Is samenleven mogelijk zonder gedeeld vertrouwen? Op die vragen zocht het Duitse weekblad Die Zeit het antwoord. 

- © Unsplash
– © Unsplash

De zevende augustus 1974 begint nevelig en bepaald niet windstil in Manhattan, wanneer er ’s ochtends even na zevenen aan de voet van het World Trade Center een oploopje ontstaat, dat snel aangroeit. Voorbijgangers, net nog op weg naar hun werk, blijven plotseling staan en kijken met hun hoofd achterover naar boven, naar waar de bovenste etages van de twee slanke torens in de wolken verdwijnen. ‘Kijk, kijk daar!’ roept een jonge vrouw vanuit de menigte, terwijl ze omhoog wijst. ‘Een koorddanser! Hij loopt! Hij loopt!’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid