Zeker 162 doden bij aardbeving in Indonesië

© EPA

360 Magazine

| Amsterdam | 22 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Colombia hervat vredesbesprekingen met ELN

» Servië en Kosovo weten conflict niet op te lossen

Autoriteiten verwachten dat het dodental nog zal oplopen

Het Indonesische eiland Java is maandag getroffen door een aardbeving van 5.6. Volgens de laatste cijfers zijn daar zeker 162 mensen bij om het leven gekomen, meldt de BBC. Honderden mensen raakten gewond. Dat de relatief lichte aardbeving zoveel schade kon aanrichten kwam doordat de beving vlak bij het aardoppervlak plaatsvond.

Omdat het gebied waar de beving plaatsvond behoorlijk dichtbevolkt is en veel gebouwen niet stevig gebouwd zijn, ligt het dodental hoog. Een groot aantal slachtoffers raakten bedolven onder gesteente toen meerdere gebouwen en huizen instortten. De verwachting is dat het dodental de komende dagen nog zal oplopen, omdat veel mensen nog vastzitten onder het puin.

Ruim 13.000 mensen zijn daarnaast ontheemd geraakt. Volgens autoriteiten zal het gebied rond het epicentrum nog dagen zonder stroom zitten. Indonesië kent een lange geschiedenis van verwoestende aardbevingen en daaropvolgende tsunami’s. Een van de meest dodelijke aardbevingen uit de recente jaren vond plaats in 2018 bij het eiland Sulawesi. Er kwamen destijds zeker tweeduizend mensen om het leven.

Lees ook:

Recent verschenen