Zuid-Afrika met modder bekogeld

Mail & Guardian

| Johannesburg | Simon Allison | 01 oktober 2019

Zuid-Afrika heeft weinig Afrikaanse vrienden over. Simon Alison geeft drie redenen waarom het land zo veel aanzien heeft verloren.

Mijn eerste grote nieuwsverhaal als buitenlandcorrespondent was de Arabische Lente in Egypte. Ik kwam aan op het Tahrirplein in Caïro in de vroege ochtend van 2 februari 2011, inmiddels bekend als ‘de dag dat het tij keerde’: de dag dat de tot dan toe vredige protesten op geweld uitliepen, toen het plein door pro-regeringstuig werd belegerd. Toen de schemer inviel, vlogen de molotovcocktails over de tijdelijke frontlinies en ik besloot dat de grond mij te heet onder de voeten werd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid