Zuid-Korea koopt zijn drugs in het Noorden

Sisa Journal

| Jeong Rak-in | 26 augustus 2015

Zuid-Korea is niet langer een drugsvrije oase. Vanuit Noord-Korea komen steeds meer – en steeds sterkere – drugs het land binnen.

Zuid-Korea is zijn reputatie aan het verliezen als ‘schoon land’ wat drugs aangaat. Een land geldt als ‘schoon’ als er minder dan twintig drugsgerelateerde delicten per 100.000 inwoners per jaar voorkomen; voor de Zuid-Koreaanse bevolking als geheel komt dat neer op minder dan 10.000 per jaar. Het afgelopen jaar werd die grens net niet bereikt: 9700 personen waren op de een of andere manier bij drugsaffaires betrokken.
Eind juni arresteerde de politie van Gangnam, een wijk in het zuiden van Seoul, twee mensen. Een was een 41-
jarige arbeider die onder invloed van drugs amok maakte op het kruispunt voor het metrostation van Gangnam. De ander was een 35-jarige man die in een restaurant in de buurt servies kapot gooide. Hij droeg dertig spuiten bij zich met drugs erin en op zijn armen waren de sporen te zien van minstens tien injecties. Ook drong op 30 juni een man een dameskleedkamer binnen nadat hij methamfetamine had gespoten.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid