Het Midden-Oosten


Deze commercial is dé hit van ramadan

8 juni 2017 - 07:00
Een drie minuten durende antiterrorismecommercial die Telecombedrijf Zain uit Koeweit produceerde voor de ramadanmaand is een onverbiddelijke hit: het filmpje is al zes miljoen keer op YouTube bekeken.

Een museum aan de frontlijn

30 mei 2017 - 07:00
De Palestijnse kunstenaar Emily Jacir is op Kickstarter een crowfundingcampagne begonnen om het negentiende-eeuwse huis van haar familie in Bethlehem, op de Palestijnse Westbank, om te vormen in een kunstcentrum. Saillant detail: het huis staat op de frontlijn van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

De Arabische man verkeert in crisis

26 mei 2017 - 16:00
Uit nieuw onderzoek blijkt 
dat veel Arabische mannen lijden aan stress en depressie. Hun chauvinisme zou wel eens aangedreven kunnen worden door een gevoel van zwakte, niet van kracht.

Wat wil Poetin nu in het Midden-Oosten?

25 mei 2017 - 16:00
Rusland heeft eigenlijk niets te zoeken in Syrië, betoogt deze Israëlische commentator. ‘Het gaat Poetin vooral om status, maar iedereen ziet dat die schijn is.’

De bizarre bouwsels van Libanon

19 mei 2017 - 07:00
Ze verdienen veel geld in Nigeria en dat laten ze thuis in Libanon graag zien: welkom in het plaatsje Miziara, waar bizarre villa’s worden gebouwd.

Welkom in de corrupte wereld van IS

11 mei 2017 - 07:00
Toen Islamitische Staat aan de macht kwam in delen van Syrië, beloofde de organisatie te breken met de corrupte praktijken van Assad. In werkelijkheid opereert de organisatie op exact dezelfde wijze, schrijft Midden-Oostenkenner Mohanad Hage Ali.

Dubai eerste stad met eigen lettertype

2 mei 2017 - 07:00
Dubai heeft al het hoogste gebouw en het grootste winkelcentrum ter wereld. Bij deze superlatieven kan de Golfstaat vanaf nu nog een innovatie toevoegen: het eerste speciaal voor een stad ontworpen lettertype. Dat schrijft BBC .

Vermoord omdat ze kopten waren

26 april 2017 - 07:00
De dubbele aanslag van 9 april op de koptische gemeenschap in Alexandrië en Tanta, ten noorden van Caïro, toont volgens deze commentator aan dat het veiligheidsbeleid van de regering-Al-Sisi een mislukking is.

Iraanse wetenschap wil de wereld in

25 april 2017 - 16:00
Iran heeft een ambitieuze jonge elite die hongert naar welvaart en vooruitgang. Wetenschap en techniek zijn voor hen het tegengif tegen de isolatie van het land.

European Press Prize: 71 Levens

12 april 2017 - 07:00
Op 20 april worden in De Balie in Amsterdam voor de vijfde keer de winnaars bekendgemaakt van de European Press Prize. Deze bekroont jaarlijks de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen. Net als vorig jaar presenteert 360 Magazine een keuze uit de shortlist. Vandaag: 71 Levens door Felix Hutt, redacteur van Stern.

Het Midden-Oosten » Archief