Het Midden-Oosten


Vermoord omdat ze kopten waren

26 april 2017 - 07:00
De dubbele aanslag van 9 april op de koptische gemeenschap in Alexandrië en Tanta, ten noorden van Caïro, toont volgens deze commentator aan dat het veiligheidsbeleid van de regering-Al-Sisi een mislukking is.

Iraanse wetenschap wil de wereld in

25 april 2017 - 16:00
Iran heeft een ambitieuze jonge elite die hongert naar welvaart en vooruitgang. Wetenschap en techniek zijn voor hen het tegengif tegen de isolatie van het land.

European Press Prize: 71 Levens

12 april 2017 - 07:00
Op 20 april worden in De Balie in Amsterdam voor de vijfde keer de winnaars bekendgemaakt van de European Press Prize. Deze bekroont jaarlijks de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen. Net als vorig jaar presenteert 360 Magazine een keuze uit de shortlist. Vandaag: 71 Levens door Felix Hutt, redacteur van Stern.

European Press Prize: Koningskinderen

11 april 2017 - 07:00
Op 20 april worden in De Balie in Amsterdam voor de vijfde keer de winnaars bekendgemaakt van de European Press Prize. Deze bekroont jaarlijks de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen. Net als vorig jaar presenteert 360 Magazine een keuze uit de shortlist. Vandaag: Koningskinderen van Claas Relotius.

Gilgamesj op muziek

28 maart 2017 - 07:00
Het Gilgamesj-epos is een van de oudst bekende literaire werken ter wereld. Het ontstond waarschijnlijk rond 2100 voor Christus in het Soemerische rijk, gelegen in wat nu het zuidoosten van Irak is. De Canadese musicus Peter Pringle heeft een versie van het epos opgenomen zoals die in oud-Soemerisch geklonken zou kunnen hebben, schrijft Realm of History .

‘Israël, word wakker en ruik de geur van apartheid’

6 maart 2017 - 07:00
De presentator van een Israëlisch avondprogramma gebruikte de laatste aflevering voor een monoloog, waarin hij het beleid van de Israëlische regering ten aanzien van de Palestijnen scherp bekritiseerd, melden Haaretz en The Huffington Post.

Majoor Salam: de schrik van IS

20 februari 2017 - 16:00
Hij drinkt twaalf blikjes Red Bull per dag, rookt als een ketter, en heeft zich door zijn dappere optreden in de strijd tegen IS een heldenstatus verworven in eigen land. Maak kennis met de Iraakse majoor Salam Jassem Hoessein.

‘IS dreigt met gebruik chemische wapens in Europa’

2 januari 2017 - 08:00
Volgens de Britse minister van Veiligheid Ben Wallace dreigt Islamitische Staat het Verenigd Koninkrijk en andere plekken in Europa aan te vallen met chemische wapens. Wallace zei dit in een interview, volgens The Jerusalem Post .

Duikbootschandaal rond Israëlische premier Netanyahu

25 november 2016 - 08:00
Minister-president Benjamin Netanyahu, zijn advocaat en neef David Shimron en een duikbotendeal ter waarde van 1,5 miljard: Israëlische kranten staan vol van een zaak die riekt naar belangenverstrengeling en corruptie, aldus onder meer The Guardian en The New York Times .

Iraakse mannen zoeken kappers

9 november 2016 - 08:00
Ruim twee jaar hield IS de inwoners van Mosul in Irak in een houdgreep met strikte shariawetten. Nu de stad bevrijd is, vieren mannen hun herwonnen vrijheid door hun baard af te scheren, iets wat eerder absoluut niet mocht. Dit schrijft The Guardian.

Het Midden-Oosten » Archief