1. Beter (w)eten

The Nation

| New York | Susan Pedersen | 05 februari 2020

De vader van historicus Susan Pedersen heeft nog nooit betaald voor eten dat hij zelf kan kweken. Zij en haar zus onderhielden de moestuin. Dat leverde de hele zomer salades op en in de winter hadden ze niet alleen ingevroren erwtjes en maïs, maar ook jam en potten ingelegde groente. De mondiale eetcultuur is tegenwoordig zo veranderd dat onze ‘keuze’ wordt bepaald door beschikbaarheid en reclame, prijzen en winsten, tradities en trends. Met als gevolg dat overgewicht een groter probleem is geworden dan ondervoeding.

Ik ben geboren en voor het grootste deel getogen in Japan, als tweede van vier kinderen in een missionarisgezin. Mijn ouders zijn in 1955 geëmigreerd om Japanners te bekeren tot het lutheranisme. Maar in plaats daarvan wisten de Japanners ons te bekeren tot betere eetgewoonten.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid