2. De gok van de Russen

| 16 oktober 2016

Het is allerminst zeker dat een militaire overwinning Vladimir Poetin ook een politieke en diplomatieke zege zal opleveren.

Een militaire overwinning op korte termijn, een politieke en diplomatieke impasse op de midden- en lange termijn en een humanitaire catastrofe: dat is de voorlopige balans van het offensief van Moskou, Teheran en Damascus tegen Aleppo. Tegelijk is het de perfecte illustratie van wat het militair ingrijpen van Rusland in het Syrische conflict tot nu toe heeft opgeleverd. Sinds het land zich in september 2015 actief in de oorlog in Syrië ging mengen, heeft Moskou consequent dezelfde strategie gevolgd: hard toeslaan tegen de opstandelingen tegen regime van Assad, onder de dekmantel van de strijd tegen het terrorisme en met als doel een sterke positie aan de onderhandelingstafel te verwerven, waar deze zogenaamde ‘terroristische’ groeperingen sowieso niet welkom zijn.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid