3. De Arabische wereld zwijgt weer

| Omar Kaddour | 16 oktober 2016

Dat de Arabische leiders massaal zwijgen over het drama dat zich voltrekt in Syrië, zal niemand verbazen. Maar ook het Westen lijkt zijn interesse in het Midden-Oosten te zijn verloren.

De Arabische wereld zwijgt over het bloedbad dat de alliantie tussen Moskou, Teheran en Damascus in Aleppo heeft aangericht. Die stilte valt natuurlijk te verklaren vanuit de legendarische onbekwaamheid van onze Arabische leiders, maar kan ook niet los worden gezien van de berusting van de bevolking. Zonder morren ondergaat die gelaten alles wat het over zich heen krijgt, omdat het wel weet dat protest aantekenen gelijk staat met zich door de eigen leiders laten afslachten. Maar deze regimes grepen nooit in als de bevolking de straat op ging om te demonstreren tegen Israël, tegen de Amerikaanse invasie in Irak of tegen cartoons die door sommigen als een belediging van de islam werden ervaren.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid