4. Ik wil ons normale land terug

Sözcü

| Istanboel | Nasuh Mahruki | 27 juni 2018

Waarom protesteren de Turken niet harder tegen het machtsmisbruik van de AKP, vroeg de hoofdredacteur van het nationalistische dagblad Sözcü zich af. De verkiezingen waren een historische gelegenheid om de partij af te straffen.

Het doet me verdriet het te moeten zeggen, maar het Turkije van de AKP is niet meer het Turkije zoals wij het hebben gekend. We hebben de onschuld verloren die nog weerklonk in de liederen van Sezen Aksu of Nilüfer. We hebben de zuiverheid en de goedheid van de bewoners van Anatolië verloren, zoals je die zag in de films van Kemal Sunal of Metin Akpınar. De kwajongensstreken van de leerlingen van de klas van Boemboem [Hababam Sınıfı, een serie komische films uit de jaren zeventig, heel beroemd in Turkije] waar we om moesten schaterlachen, zijn verdrongen naar een verleden dat buiten bereik ligt; we leven nu in een andere tijd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid