4. Nerveuze kalmte in Chili

| Javier Donoso Bravo | 13 november 2019

Ook in Chili gingen meer dan een miljoen mensen de straat op. De aanleiding was de prijsverhoging van het metrokaartje; de derde verhoging dit jaar bleek een vonk die massale woede deed ontvlammen.

Heel vroeg in de ochtend probeer ik door het centrum van Valparaíso te lopen, de stad waar ik ben geboren en getogen. Mijn keel voelt aan als schuurpapier, mijn neus prikt, mijn ogen worden beschermd door de tranen op mijn gezicht. Alles kost inspanning, vooral ademhalen; het is het traangas, het zijn het leger en de politie die overal kruitdampen achterlaten.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid