Aanhoudende bosbranden blijven Canada teisteren

© Justin Lane / EPA

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 07 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Chris Christie opent verkiezingscampagne met aanval op Trump

» Nova Kachovka-dam in Oekraïne opgeblazen met noodsituatie als gevolg

Tot in de VS zijn waarschuwingen afgegeven vanwege rook

Canada blijft last houden van bosbranden, die momenteel in haast alle provincies van het land woedden. Vanwege de warmte en droogte in het land, terwijl de zomer officieel nog niet is gearriveerd, wordt verwacht dat dit jaar het ergste jaar ooit qua bosbranden zal zijn, schrijft de BBC. Volgens de autoriteiten zal het nog tot zeker augustus duren voordat de noodsituatie voorbij is.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Bosbranden in Canada hebben al ongeveer 3,3 miljoen hectare afgebrand, dertien keer wat er gemiddeld in een jaar in vlammen op gaat. Zeker 120.000 hebben door de branden hun huis moeten verlaten. Hoewel door het hele land branden woeden, zijn met name de provincies Alberta en Ontario hard geraakt.

De bosbranden hebben er ook voor gezorgd dat autoriteiten waarschuwingen hebben afgegeven voor de luchtkwaliteit. Vanwege de rook die vrijkomt bij de bosbranden, is onder meer Toronto bedekt door een dikke mist. Ook in staten in de VS, waaronder New York en Connecticut, hebben autoriteiten gewaarschuwd voor mogelijke gezondheidsproblemen door de rook.

Lees ook:

Recent verschenen