Avondklok in Chili vanwege aanhoudende bosbranden

© Camilo Tapia / EPA

360 Magazine

| Amsterdam | 09 februari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Dodental aardbeving Turkije en Syrië naar 15.000

» Onderzoekers willen maanstof gebruiken om opwarming klimaat tegen te gaan

Zeker 24 mensen zijn omgekomen bij bosbranden

In drie provincies in Chili is de avondklok afgekondigd vanwege aanhoudende bosbranden, schrijft Biobio.cl. Het Zuid-Amerikaanse land wordt al geruime tijd geteisterd door zware bosbranden en volgens de Chileense regering zijn er ingrijpende maatregelen nodig. Tot nu toe zijn er zeker vierentwintig mensen omgekomen bij de branden.

De avondklok in Chili houdt in dat niemand de straat op mag tussen 23.00 uur ´s avonds en 05.00 ´s ochtends. Militairen houden op straat de wacht om te controleren of burgers zich aan de maatregel houden. Vanwege aanhoudende hoge temperaturen, wind en droogte krijgen de autoriteiten de branden maar moeilijk onder controle. Er zijn zeker twintig mensen gearresteerd die mogelijk brand zouden hebben gesticht in de natuur.

Vanuit het buitenland ontvangt Chili hulp bij het bestrijden van de dodelijkste bosbranden in jaren. Buurland Argentinië, Mexico, Portugal, Spanje en Frankrijk hebben allemaal noodhulp aangekondigd. Voor de komende dagen worden lagere temperaturen verwacht in de getroffen gebieden. De regering hoopt dat de grootste branden daardoor onder controle kunnen worden gebracht.

Lees ook:

Recent verschenen