Aantal wereldwijde coronadoden passeert de grens van 5 miljoen

© Sergei Bobylev / TASS

360 Magazine

| Amsterdam | 02 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Klimaattop Glasgow: Wereldleiders sluiten akkoord om ontbossing te stoppen

»Franse krant stopt met peilingen

Wereldwijd meer dan 5 miljoen mensen overleden aan covid-19

Het coronavirus is verantwoordelijk voor meer dan vijf miljoen bevestigde sterfgevallen over de hele wereld vanaf gisteren (maandag 1 november), volgens gegevens van de Johns Hopkins University, bericht The New York Times. Een dergelijk dodental zou bijna de volledige bevolking van de metropool Barcelona of het grootste deel van Nieuw-Zeeland wegvagen.

In de VS zijn in totaal 745.000 mensen overleden aan corona

Het werkelijke aantal mensen dat is overleden aan covid-19 zou wel eens twee keer zo hoog kunnen zijn als het gerapporteerde cijfer, zeggen deskundigen. Landen als India zijn niet in staat om het aantal sterfgevallen als gevolg van het virus nauwkeurig te registreren, terwijl onderzoekers vraagtekens hebben gezet bij de juistheid van gegevens uit andere landen, zoals Rusland.

De VS hebben het hoogste aantal sterfgevallen gemeld, met in totaal meer dan 745.000 bevestigde gevallen, gevolgd door Brazilië, India, Mexico en Rusland. Wereldwijd worden ongeveer zevenduizend nieuwe sterfgevallen per dag gemeld, een daling ten opzichte van een piek van ongeveer tienduizend in augustus.

Recent verschenen