Klimaattop Glasgow: Wereldleiders sluiten akkoord om ontbossing te stoppen

© Alastair Grant / POOL / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 02 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Aantal wereldwijde coronadoden passeert de grens van 5 miljoen

» Franse krant stopt met peilingen

Onder andere China, Brazilië en de VS zeggen toe ontbossing tegen te gaan

Wereldleiders hebben tijdens de klimaattop in Glasgow (COP26), die zondag is begonnen, een akkoord bereikt om ontbossing in de komende tien jaar een halt toe te roepen en het wereldwijde bomenarsenaal te vergroten als onderdeel van een miljardenpakket om de door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen aan te pakken, bericht The Guardian.

Xi Jinping, Jair Bolsonaro en Joe Biden behoren tot de leiders die zich dinsdag tijdens de conferentie aan de verklaring zullen verbinden om uitgestrekte gebieden te beschermen, van de oostelijke Siberische taiga tot het Kongobekken, waar zich het op één na grootste regenwoud ter wereld bevindt, aldus de Britse krant.

Boskap is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de uitstoot van broeikasgassen

Boskap is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de uitstoot van broeikasgassen, grotendeels als gevolg van landontginning voor landbouwproducten zoals palmolie, soja en rundvlees, schrijft The Guardian. Door de verklaring te ondertekenen, verbinden presidenten en eerste ministers van grote producenten en consumenten van ontbossingsgerelateerde producten zich ertoe de bosecosystemen te beschermen.

Recent verschenen