De beste non-fictie van april

360 Magazine | Amsterdam | 21 april 2021

Hoe kun je concreet en constructief bijdragen aan antiracisme? Leer effectief communiceren. Van het navigeren in ‘sticky situations’ tot de kunst om anderen te beïnvloeden & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Witte suprematie & ik
Layla Saad

Hoe kun je concreet en constructief bijdragen aan antiracisme? Saad geeft daartoe handvatten en legt helder uit wat begrippen in het antiracisme precies betekenen, zoals wit privilege, witte fragiliteit en witte apathie, en waarom ‘kleurenblindheid’, culturele toe-eigening en tokenisme problematisch zijn.


Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden
Bill Gates

Samen met experts in de natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek, politieke wetenschappen en financiën ging Gates na wat er moet gebeuren om het afglijden van de planeet naar een gegarandeerde milieuramp te stuiten.


Dochters van het daglicht
Judy Batalion

Middelpunt vormt de verzetsgroep rond de achttienjarige Poolse Renia Kukielka, die haar leven in de waagschaal stelt om Hitler te verslaan. Deze ‘gettomeisjes’ brachten al flirtend het hoofd van de vijand op hol, saboteerden de spoorwegen, smokkelden wapens, en droegen ook zorg voor kinderen en zieken.


De codekraker
Walter Isaacson

In De codekraker vertelt Walter Isaacson het bijzondere verhaal van Jennifer Doudna en haar grensverleggende onderzoek. Hij volgt haar wetenschappelijke reis naar de Nobelprijs en laat ons kennismaken met de techniek achter CRISPR en de belangrijke personen in Doudna’s leven en carrière.


Nice girls don’t speak up
Lois P. Frankel

In dit gloednieuwe boek van Lois P. Frankel, auteur van de bestseller Nice girls don’t get the corner office, leer je met praktijkvoorbeelden hoe je op de meest effectieve manier kunt communiceren. Van de basis en het navigeren in ‘sticky situations’ tot de kunst om anderen te beïnvloeden.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven