De beste non-fictie van augustus

360 Magazine | Amsterdam | 28 juli 2022

Schrap ‘no regrets’ uit je vocabulaire, is het advies in De kracht van spijt; een biografie van Hegel & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

De kracht van spijt – Daniel H. Pink

Schrap ‘no regrets’ uit je vocabulaire, is het advies in De kracht van spijt. Spijt is het ondergeschoven kindje van onze emoties. We doen er alles aan om spijt te voorkomen en als we het dan tóch hebben, praten we er liever niet over. Terwijl we beter presteren als we onvolkomenheden onder ogen zien. 


Semco-stijl – Ricardo Semler

Semler laat zien hoe werk anders georganiseerd kan worden, via een methode die menselijker is, meer uitgaat van vertrouwen maar die ook productiever, enerverender en in alle opzichten verrijkend is.


Hegel: een biografie – Jürgen Kaube

250 jaar na zijn geboorte laat Jürgen Kaube zien hoe deze titaan van de wijsbegeerte zijn tijd in gedachten wilde vangen. Hoe verhoud je je tot een heden waarin alles lijkt te veranderen? Hegels antwoord op deze vraag was een complex filosofisch systeem dat alles samenbracht. 


Marie Curie en haar dochters – Claudine Monteil

Marie Curie werd geboren in Polen, zorgde daar voor haar zieke moeder en reisde als armlastige jonge vrouw naar Parijs, waar ze werd toegelaten tot de universiteit. Ze veroorzaakte er een revolutie in de geneeskunde en het onderzoek naar radioactiviteit. 


De Romanovs na de val – Helen Rappaport

Jarenlang genoten Russische aristocraten van al het moois dat het Parijs van de belle époque te bieden had. Het was dé plek voor artistieke en extravagante uitspattingen, zoals het Russisch ballet van Djaghilev, met kostuums van Léon Bakst. Maar aan dit genot zat ook een schaduwzijde.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven