De beste non-fictie van december

360 Magazine | Amsterdam | 1 december 2022

U2-zanger Bono schrijft voor het eerst zelf over zijn buitengewone leven; Siddhartha Mukherjee biedt de lezer een panoramische én intieme blik op wat het betekent om mens te zijn & meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Onbeschikbaarheid – Hartmut Rosa

De drijvende culturele kracht van het wereldbeeld dat wij ‘modern’ noemen, is het verlangen om de wereld beschikbaar te maken: wetenschappelijk kenbaar, juridisch berekenbaar, politiek beheersbaar en technisch controleerbaar. Maar een volledig beheerste wereld is een dode wereld, schrijft Rosa.


Surrender– Bono

U2-zanger Bono schrijft voor het eerst zelf over zijn buitengewone leven en degenen met wie hij het heeft gedeeld. Hij neemt de lezer mee naar zijn jeugd in Dublin, beschrijft het verlies van zijn moeder toen hij 14 was en hoe zijn band onverwacht een van de invloedrijkste rockbands ter wereld werd.


Lichter– Yung Pueblo

Yung Pueblo laat in zijn debuut zien hoe je verder kunt komen in je helingsproces; van het ontwikkelen van zelfcompassie tot loslaten en emotioneel volwassen worden. Naarmate de zwaarte wegvalt en je hoofd niet meer overladen is, kun je je verbinden met het heden.


Het lied van de cel – Siddhartha Mukherjee

Siddhartha Mukherjee biedt de lezer een panoramische én intieme blik op wat het betekent om mens te zijn. Hij schrijft over de wereld van de cellen en verweeft de verhalen van wetenschappers, medici en patiënten met zijn eigen ervaringen als arts en onderzoeker.


Het licht in ons – Michelle Obama

Met humor, openhartigheid en betrok- kenheid deelt Michelle Obama haar persoonlijke ervaringen. Ze biedt originele inzichten over verandering, uitdaging en kracht, waaronder haar overtuiging dat als we het licht in ons laten stralen voor anderen, we ook de wereld om ons heen kunnen verlichten.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven