De beste non-fictie van juli

360 Magazine | Amsterdam | 1 juli 2021

Het geheim achter de wilskracht van Japanners: ganbatte. Carl Newport over hoe je jezelf bevrijdt van de tirannie van de inbox & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Ganbatte. De Japanse kunst van de wilskracht – Francesc Miralles

In plaats van iemand succes te wensen zeggen ze in Japan ganbatte, wat zoveel betekent als: ‘Doe je best en geef niet op.’ Succes is voor een groot deel afhankelijk van geluk hebben, ganbatte gaat juist uit van je eigen kracht.


Terug naar nazi-Duitsland – Eric Lichtblau

Holocaust-vluchteling Fred Mayer leverde belangrijke gegevens voor het Ardennenoffensief en zorgde ervoor dat de geallieerden twintig nazitreinen konden bombarderen. Hij overtuigde de nazicommandant van de regio ervan zich over te geven en voltooide zo een van de succesvolste missies tijdens WO II.


Het heldenpad. Te voet. Met Garibaldi van Rome naar Ravenna – Tim Parks

In de zomer van 2019 treedt Tim Parks samen met zijn partner Eleonora in de voetstappen van de Italiaanse revolutionaire generaal Garibaldi, die in de negentiende eeuw een guerrillaoorlog leidde voor een verenigd Italië.


Brieven aan Camondo – Edmund de Waal

De joodse bankiersfamilie Camondo vestigde zich in de jaren zeventig van de negentiende eeuw in Parijs en begaven zich in de hogere culturele kringen van de Parijse belle époque. Dochter Béatrice en haar man en kinderen werden in Auschwitz vermoord. De Waal brengt de familie weer tot leven.


Bevrijd! – Cal Newport

We zijn de hele dag bezig met communiceren over ons werk, in plaats van dat werk te dóén. Dit gaat ten koste van onze productiviteit, creativiteit, gezondheid en ons denkvermogen. Newport beschrijft hoe we in deze communicatietredmolen zijn beland en bevrijdt ons van de tirannie van de inbox.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven