De beste non-fictie van november

360 Magazine | Amsterdam | 2 november 2023

Kieran Setiya laat zien hoe filosofie houvast kan bieden bij het doorstaan van tegenslagen, Arnold Schwarzenegger geeft levenswijsheden mee & meer boekentips in deze top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Omringd door energievreters – Thomas Erikson

Iedereen kent ze wel: energievreters. Twintig minuten in dezelfde ruimte met deze mensen en je bent uitgeput. Ze eisen alles op – je tijd, aandacht, emoties. Zie je ertegen op om met dit soort mensen om te gaan, maar weet je niet hoe je de dynamiek moet veranderen? Dit boek gaat je helpen!


We weten hoe het moet – Annette Kehnel

Ons economisch denken over consumptie en winst voldoet niet meer voor de huidige tijd. Historica Annette Kehnel maakt duidelijk dat we in de middeleeuwen suggesties voor onze toekomst vinden die verder gaan dan het najagen van winst en eigenbelang.


365 tips voor een groenere wereld – Georgina Wilson-Powell 

Duurzaam leven is makkelijker dan je denkt! 365 dagen voor een groenere wereld laat zien dat je elke dag van het jaar iets eenvoudigs kunt doen om mee te helpen aan een schone, groenere wereld.


Be Useful – Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger brengt zijn inzichten tot leven met meeslepende persoonlijke verhalen, van levensveranderende successen tot levensbedreigende mislukkingen. Niemand komt je redden, zoals Arnold zegt. Het goede nieuws is dat jij alles bent wat je nodig hebt.


Het leven is zwaar – Kieran Setiya

Pijn, angst, mislukking en verlies, ze horen bij het leven. Filosofie kan houvast bieden bij het doorstaan van tegenslagen. Aan de hand van oude en nieuwe denkers, voorbeelden uit de geschiedenis, literatuur, films, wetenschap en eigen ervaringen toont Setiya hoe we moed kunnen houden.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven