De beste non-fictie van november

360 Magazine | Amsterdam | 2 november 2021

De Franse filosoof Charles Pépin laat zien wat zelfvertrouwen in essentie is, het ware gezicht van Mussolini, de eerste fascist & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Zelfvertrouwen. Een filosofie – Charles Pépin

De Franse filosoof Charles Pépin laat in dit boek zien wat zelfvertrouwen in essentie is. Hij gaat hiervoor te rade bij antieke denkers als Marcus Aurelius, bij moderne filosofen, zoals Emerson en Nietzsche, en bij de denkers van nu.


Griezelig slim – Mo Gawdat

Gawdat laat zien waarom we de koers van kunstmatige intelligentie nú moeten verleggen om de aarde en onszelf in veiligheid te brengen. Dit boek biedt een optimistische blauwdruk voor een bijzonder uitdagende toekomst.


Mussolini. De eerste fascist – Hans Woller

Mussolini muntte niet alleen het begrip ‘fascisme’, hij gaf de beweging ook zijn moorddadige ideologie. Als grondlegger wordt zijn rol in de Europese geschiedenis veelal onderschat. Deze biografie toont het ware gezicht van een meedogenloos leider.


Het pijnstillerimperium. De geheime familiegeschiedenis achter de opiatencrisis – Patrick Radden Keefe

Keefe onthult de schokkende waarheid achter een van de rijkste en meest gesloten families ter wereld. Het verhaal van de opkomst en de val van een Amerikaanse dynastie, en een aanklacht tegen de hebzucht van de superrijken.


Het Romeinse Rijk in infographics – John Scheid

Een informatieve verbeelding van de geschiedenis van het Romeinse Rijk en het oude Rome. Van keizers, magistraten en senatoren tot plebejers, slaven en Vestaalse maagden. Van tempels tot legerkampen; van gladiatoren tot legionairs. Volstrekt uniek.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven