De beste non-fictie van oktober

360 Magazine | Amsterdam | 8 oktober 2021

Gina Rae La Cerva biedt een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon, een vurig pleidooi voor een nieuwe verlichting & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Eten uit de natuur – Gina Rae La Cerva

Twee eeuwen geleden kwam ons voedsel grotendeels uit het wild, maar tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur. Gina Rae La Cerva toont de gevolgen van die verschuiving, zoals een afname van biodiversiteit. Een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon.


Morele vooruitgang in duistere tijden – Markus Gabriel

De traditionele waarden van de verlichting, het fundament van de democratische rechtsstaat, worden van alle kanten bedreigd. In zijn nieuwe boek leidt Markus Gabriel ons uit de duisternis met een vurig pleidooi voor een nieuwe verlichting.


De nalatenschap – Menachem Kaiser

Als Menachem Kaiser besluit om het huis terug te vorderen dat ooit aan zijn Joodse familie toebehoorde, weet hij niet waar hij aan begint. De nalatenschap is een fascinerende zoektocht naar verloren bezit, naar de betekenis van familie en naar antwoord op de vraag hoe je recht kunt doen aan de geschiedenis.


Fasti. De Romeinse kalender – Ovidius

De jaarkalender in dichtvorm gieten en van sommige dagen een feestelijk verhaal maken – dat was het doel van Ovidius’ Fasti. De optimistische toon van de Metamorphosen is ook in dit werk te bespeuren. Hij is helaas nooit verder gekomen dan eind juni, waarschijnlijk omdat hij uit Rome werd verbannen.


Houd de zaag scherp – Stephen R. Covey

Stephen Covey, van De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, wist het al: je belangrijkste tool ben je zelf. De zevende eigenschap, ‘Houd de zaag scherp’, gaat over zelfvernieuwing op de vier gebieden van menselijke behoeften: lichamelijk, spiritueel, geestelijk en sociaal-emotioneel.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven