De mysterieuze geest van Salvador Dalí

360 Magazine | Amsterdam | 25 september 2021

Museum Atelier des Lumières in Parijs presenteert in een visuele digitale show de meesterwerken van de Catalaanse kunstenaar Salvador Dalí. Een reis door het fascinerende universum van de surrealist.

Als je wilt dolen in de mysterieuze geest van de Catalaanse meester Salvador Dalí, word je op je wenken bediend in museum Atelier des Lumières, een nieuwe digitaal kunstcentrum in het elfde arrondissement van Parijs. In een visuele show van 40 minuten, compleet met psychedelische muziek van Pink Floyd, ontvouwt zich een reeks gedigitaliseerde meesterwerken in de vorm van beeldprojecties van vloer tot plafond.

Versterkt door optische effecten nemen ze je mee naar het even verontrustende als fascinerende universum (of is hier sprake van een delirium?) van de kunstenaar. We volgen de verschillende stadia van Dalí’s carrière als schilder, van zijn kubistische essays tot zijn surrealistische hoogtijdagen, inclusief zijn liefde voor zijn vrouw en muze Gala. Kortom, een meeslepende ervaring, waarbij je je in beeld en geluid onderdompelt in de wereld van een van de ongrijpbaarste iconen van de 21ste eeuw.

Dalí, l’énigme sans fint/m 2 januari 2022.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven