Flamenco Biënnale 2021 komt met vlammende reprise

360 Magazine | Amsterdam | 6 november 2021

Begin 2021 moest de Flamenco Biënnale Nederland nog haar toevlucht nemen tot livestreams, maar dit najaar presenteert het flamencofestival alsnog enkele bijzondere optredens met internationale flamencosterren voor publiek.

Twee weken voordat de achtste Flamenco Biënnale begin 2021 in Nederland van start zou gaan, moest directeur Ernestina van de Noort noodgedwongen capituleren; in plaats van liveoptredens van Spaanse topgezelschappen werden het coronavrije livestreams. Dit najaar presenteert de Flamenco Biënnale onder de noemer Flamenco Biënnale 2021 – Part 2 alsnog enkele bijzondere optredens die afgelopen januari niet konden doorgaan.

Het festival geeft een troostrijke reprise met tot de middenrif sprekende voorstellingen

Het festival geeft een troostrijke reprise met tot de middenrif sprekende voorstellingen. Bijvoorbeeld van de betoverende danseres Rocío Molina, die in de voetsporen van flamencovernieuwer Israel Galván altijd de grenzen van de traditionele flamenco oprekt. Ook is er een muzikale ontdekkingstocht voor kinderen. Muzikanten Ingvo en Claudio ontmoeten de stampende flamencodanseres Marina, met wie zij onderzoeken wat ritme precies is.

Flamencobiennale.nl, 7 tot en met 29 november 2021

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven