Het ‘duistere Brugge’ in beeld

Amanda Browder – Happy Coincidences. – © Stad Brugge / Matthias Desmet
360 Magazine | Amsterdam | 4 juni 2021

Brugge staat, met haar grachten en bruggetjes, bekend als het ‘Venetië van het Noorden’. Tijdens de Triënnale Brugge kunnen bezoekers kennismaken met de verborgen, meer duistere kanten van de stad.

Voor deze derde editie heeft het curatorenteam (Till-Holger Borchert, Santiago De Waele, Michel Dewilde en Els Wuyts) gekozen voor het thema TraumA om nu eens niet de reputatie van Brugge als ‘sprookjesstad’ te benadrukken, maar om juist stil te staan bij de ‘unheimliche’ kanten als armoede, eenzaamheid en angst waar veel van haar inwoners dagelijks mee te maken krijgen.

Een internationale selectie van kunstenaars legt de lijn bloot tussen het aanwezige en het verborgene

Een internationale selectie van dertien kunstenaars en architecten (Nadia Kaabi-Linke, Amanda Browder, Nadia Naveau, Gregor Schneider, Nnenna Okore, Adrián Villar Rojas, e.a.) legt middels tijdelijke sculpturale, architecturale en organische installaties de lijn bloot tussen droom en nachtmerrie en tussen het aanwezige en het verborgene door de aandacht te vestigen op de misère die zich vaak achter de statige façades afspeelt.

Naast een kunstroute in de openbare ruimte – waarbij de Bruggelingen actief betrokken werden – is er de tentoonstelling De poreuze stad en staan er lezingen, debatten, filmvertoningen, podcasts, rondleidingen en andere evenementen op het programma.

De Triënnale Brugge 2021 is te bezoeken van 8 mei t/m 24 oktober.

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven