‘Je ziel moet kleverig zijn’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 26 augustus 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 26 augustus tot 2 september.

RAM (21 maart-19 april): Joseph Campbell adviseerde ons om ons lot te omarmen. Hij zei dat we tegen onszelf moesten zeggen: ‘Wat mijn lot ook is, dit is wat ik nodig heb.’ Zelfs als een gebeurtenis ongemakkelijk of vervelend lijkt te zijn, beschouwen we deze als een kans, als een interessante uitdaging. ‘Als je liefde naar dat moment meebrengt in plaats van verslagenheid,’ zei Campbell, ‘zal je de kracht vinden.’ Campbell concludeert dat elke omweg of opschudding waar je van kunt leren ‘een verbetering is in je karakter, je statuur en je leven. Wat een voorrecht!’ 

Slechts weinig tekens van de dierenriem zijn geneigd om enthousiast mee te gaan in zo’n benadering, maar voor jullie Rammen geldt dit waarschijnlijk wel. En dit is daarvoor een bijzonder gunstige tijd.


STIER (20 april-20 mei): De briljante Stier, danser en choreografe Martha Graham sprak over ‘een vitaliteit, een levenskracht, een versnelling die door jou in actie kan worden omgezet’, waaraan ze toevoegde dat ‘er door alle tijden heen slechts één jij is’. Ze vervolgt: ‘Het is niet aan jou om te bepalen hoe goed iets is, noch hoe het zich verhoudt tot iets anders. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat iets duidelijk en onlosmakelijk van jou is, om zo de verbinding in stand te houden.’ 

Maar zelfs als je dit heel goed doet, zei Graham, zul je toch altijd ‘een goddelijke ontevredenheid, een gezegende onrust’ voelen, die je zal voeden. Dit is de perfecte boodschap voor jullie Stieren om de komende weken te omarmen.


TWEELING (21 mei-20 juni): Er is groeiend wetenschappelijk bewijs dat we onszelf dom maken door te veel te klagen – of zelfs door te luisteren naar andere mensen die veel klagen. Overmatige negatieve gedachten onttrekken energie aan onze hippocampus, het deel van onze hersenen dat essentieel is voor het oplossen van problemen. 

We moeten in de gaten houden hoeveel verontrustende en deprimerende ideeën we koesteren

Dit betekent natuurlijk niet dat we moeilijke kwesties moeten vermijden. Maar het suggereert wel dat we in de gaten moeten houden hoeveel verontrustende en deprimerende ideeën we koesteren. Volgens mijn lezing van de voortekenen is dit alles de komende weken een bijzonder nuttig advies voor jou. 


KREEFT (21 juni-22 juli): Je hersenen bevatten honderd miljard zenuwcellen. Elke cel heeft de mogelijkheid om met tienduizenden andere te worden verbonden. En ze zijn altijd in de weer. Doorgaans gaat je grijze massa elke seconde een miljoen nieuwe verbindingen aan. 

Ik vermoed dat jouw aantal verbindingen de komende weken nog groter zal zijn. Je meest complexe orgaan zal intensiever werken dan normaal. Is dat een slechte of een goede zaak? Dat hangt ervan af of je je intelligentie inzet om verstandige analyses te maken over belangrijke zaken, dan wel verspilt aan onzinnig gemijmer over triviale details.


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Je ziel moet kleverig zijn’, raadt schrijfster Elizabeth Berg aan. ‘Dat je voortdurend dingen in je opneemt, zou evenveel bij je moeten horen als de kleur van je haar.’ 

Die houding onderschrijf ik de komende vier weken vooral voor jou, Leeuw. Jouw taak is om jezelf extra ontvankelijk te maken voor alle percepties, ervaringen, ideeën, verbindingen en middelen die je het meest nodig hebt. Ik vermoed dat je tegen 23 september een infuus van extra ballast en gewicht hebt gekregen. 


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘Ik zing als de nachtegaal wiens melodie zich in de te nauwe passage van haar keel bevindt’, schreef schrijfster Virginia Woolf. Dat was nogal een belediging die ze zichzelf daar voor de voeten wierp. Dergelijk gedrag keur ik af, en de komende weken voor jou in het bijzonder.

Als je in overeenstemming wilt zijn met kosmische ritmes, durf het dan ook om geen nare dingen over jezelf te zeggen

Als je in overeenstemming wilt zijn met kosmische ritmes, durf het dan ook om geen nare dingen over jezelf te zeggen, zelfs niet in de privésfeer van je eigen gedachten. Concentreer je alstjeblieft op precies het tegenovergestelde: lof, waardering en complimenten voor jezelf.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): De blogger op www-wlw.tumblr.com zegt dat de volgende handelingen het meest teder zijn. 1. Een ander helpen met het vastmaken van kleding of sieraden. 2. Iemands hoofd op je schouder laten rusten. 3. Zomaar met iemands handen spelen. 4. Een blad uit iemands haar halen. 5. Pinken in elkaar haken. 6. Elkaar over de rug wrijven als je elkaar omhelst. 7. Allebei iets van de ander dragen. 

Beste Weegschaal, ik hoop dat je deze tedere handelingen de komende weken vaker zult uitvoeren dan normaal. Waarom? Naar mijn astrologische mening is het moment rijp om je genegenheidsquotiënt een boost te geven aan de hand van degenen om wie je het meest geeft.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Natuuronderzoeker Henry David Thoreau schreef in zijn dagboek: ‘Ik voel me altijd een beetje vereerd als de natuur zo vriendelijk is om zonder mijn medeweten gebruik van mij te maken – zoals wanneer ik tijdens mijn wandeling haar zaden help te verspreiden, of klissen en kleefkruid van veld tot veld via mijn kleren verspreid. Ik heb dan het gevoel dat ik iets voor het algemeen welzijn heb gedaan.’ 

Ik vertel dit, Schorpioen, omdat de komende weken een uitstekende tijd voor je zijn om goede daden en nuttige ingrepen uit te voeren ten behoeve van de natuur. Je vermogen om welwillend samen te werken met planten en dieren en elementaire krachten bevindt zich op een hoogtepunt. Dat geldt ook voor je talent voor het aanknopen van interessante verbindingen tussen jezelf en alles wat wild is.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Je hebt misschien nog nooit gehoord van Boogschutter en kunstenaar Baya Mahieddine (1931-1998). Op zestienjarige leeftijd gooide ze hoge ogen met een show in Parijs. Beroemde kunstenaars als Pablo Picasso, Henry Matisse en George Braques behoorden tot het publiek. Ze lieten zich inspireren door Mahieddines innovatieve kleurgebruik, elementen uit haar Algerijnse afkomst en haar dromerige beelden. Picasso vroeg haar zelfs om met hem samen te werken, enthousiast als hij was over de nieuwe perspectieven die ze aanboorde. Toch kreeg haar kunst nooit de waardering die het verdiende. 

In overeenstemming met de astrologische voortekenen is deze horoscoop een kleine manier om haar deze waardering alsnog te geven. En hierbij moedig ik jou ook aan actief op zoek te gaan naar de erkenning en waardering die je verdient, maar die je nog niet volledig hebt gekregen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Wie weet wat er aan de andere kant van elk uur gebeurt?’ vroeg Steenbok en dichter Juan Ramón Jiménez. ‘Hoe vaak was daar de zonsopgang, achter een berg. Hoe vaak was de schitterende wolk die zich in de verte vormde al een gouden gezwel vol donder!’ 

Jouw opdracht, Steenbok, is om je voor te stellen wat zich net buiten je waarneming en begrip ontvouwt. Maar hier is de twist: je moet je geest weerhouden van de neiging je angsten de overhand te geven. Je moet je voorstellen dat de gebeurtenissen mooi, interessant en verlossend zijn. Als je daartoe niet bereid bent, dan kan je deze oefening beter laten zitten.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Beter dan welk meningsverschil ook is het om bij zonsopgang op te staan ​​en een kopje dauwnatte rode bessen te plukken’, schreef auteur Wendell Berry. Hiermee ben ik het grotendeels eens, al valt voor bepaalde meningsverschillen zeker iets te zeggen. Er zijn momenten waarop het voor je psychologische en spirituele welzijn van cruciaal belang is om een gesprek aan te gaan over een gevoelig onderwerp dat tot een geschil kan leiden. 

Naar mijn astrologische mening is het plukken van dauwnatte rode bessen nu veel verstandiger dan welk meningsverschil ook

Ik denk echter niet dat dit een van die momenten is, Waterman. Naar mijn astrologische mening is het plukken van dauwnatte rode bessen nu veel verstandiger dan welk meningsverschil ook. Lees voor meer inspiratie deze getuigenis van acteur Natasha Lyonne: ‘Ik zou absoluut liever een dutje doen dan boos worden.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): Voor schilder Vincent van Gogh was liefde niet hoofdzakelijk een sentimenteel gevoel. Evenmin hield liefde voor hem de wens in dat degenen om wie hij gaf gezond en gelukkig waren. Hij schreef: ‘Liefhebben doe je met een grote hoeveelheid serieuze, intieme sympathie, met wil, met intelligentie.’ Zijn liefde was alert, acuut, actief en energiek. En zijn liefde was bezield met een vastberadenheid om de geliefde op ingenieuze manieren te koesteren. Voor Van Gogh was liefde altijd in actie, altijd op weg naar een steeds weer nieuwe betrokkenheid. In dienst van intimiteit, zei hij, ‘moet je altijd proberen grondiger, beter en meer te weten.’ 

Ik hoop dat je van deze inzichten de komende zeven weken tot een topprioriteit zult maken.


Het huiswerk van deze week:

Dit is wat ik doe om de kost te verdienen. Laat me weten wat jij doet. Newsletter@FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven