Superhelden: de nieuwe generatie

360 Magazine | Amsterdam | 22 mei 2021

In deze Netflix-serie proberen de kinderen van superhelden de daden van hun ouders te evenaren. Dat levert een verhaal op over familie, macht en loyaliteit.

Met de achtdelige serie Jupiter’s Legacy kom je als liefhebber van film, spektakel en de complexe dynamiek tussen familie, macht en loyaliteit aan je trekken. In de serie lopen twee verhaallijnen door elkaar. Het eerste verhaal is dat van de eerste superhelden van onze wereld die inmiddels tot de vereerde ‘elder guard’ behoren. Het tweede verhaal betreft hun kinderen, eveneens in bezit van superkrachten en verwikkeld in een strijd om de legendarische heldendaden van hun ouders te evenaren. En dat blijkt niet eenvoudig.

‘De serie is deels 2001, deels Avengers en deels Godfather Part II’ 

De serie is gemaakt door Sang Kyu, in samenwerking met comic-schrijver en bedenker Mark Millar. Chase Tang speelt een superschurk met een ambigu karakter, zoals bij meerdere personages het geval is. Het is dan ook de kunst om erachter te komen wie de bad guys zijn. Mark Millar over Jupiter’s Legacy: ‘De serie is deels 2001, deels Avengers en deels Godfather Part II.’ 

Vanaf 7 mei te zien op Netflix.

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven