Pelé, de documentaire & meer recent verschenen

Still uit Pelé
360 Magazine | Amsterdam | 2 april 2021

De man, de mythe

pele 1
© Netflix

‘Now we know why we call this man the king’ is de cliffhanger uit de trailer van de film Pelé. Deze langverwachte documentaire vertelt het verhaal van de iconische Braziliaanse voetballer Pelé, zijn zoektocht naar perfectie en de mythische status die hij bereikte.  

Vanaf 23 februari op Netflix


Onverschrokken saxofonist

Yuri Honing kreeg van The New York Times een sterrenregen en werd uitgeroepen tot ‘een van de meest creatieve en onverschrokken saxofonisten’. Met zijn meest recente album, Bluebeard, geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje ‘Blauwbaard’, overtreft hij alle verwachtingen. 

yurihoning.com/tour

Persfoto Goldbrun 2Mariecke van der Linden 1
© Mariecke van der Linden

Liefde voor dans

Shadow’s Whispers, een nieuwe productie van het Nederlands Dans Theater, combineert grensverleggend werk van choreograaf Hofesh Shechter en broer en zus Imre en Marne van Opstal, die hun liefde voor urban dance en hiphop met elkaar delen. Het publiek is van harte welkom online bij ndt.nl.


Tips & tricks van Jeff Koons

Altijd al kunstenaar willen worden? Volg dan de masterclass van Jeff Koons. Voor tweehonderd euro vertelt deze wereldberoemde kunstenaar je al zijn tips & tricks in een serie van dertien video’s. ‘Everybody that is interested in being an artist: the world needs you!’

Meer info: masterclass.com


Studio Roosegaarde Elimineert Corona

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is man-1024x683.jpg

Daan Roosegaardes nieuwste innovatieve lichtinstallatie ruimt het coronavirus op. De Urban Sun is geïnspireerd door wetenschappers die hebben bewezen dat de lichtgolflengte van 222 nm tot 99,9 procent van het coronavirus kan elimineren en veilig is voor dieren en mensen. 

studioroosegaarde.net


Poëtische schilderijen

Onder de titel Bühne presenteert het Drents Museum een ambitieus overzicht van Matthias Weischer, de meest poëtische schilder van de beroemde Neue Leipziger Schule, bekend van zijn kleurrijke interieurs en landschappen. Ook de recente aanwinst Bulb (2020) is er te zien. 

T/m 27 juni 2021, Drents Museum, Assen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Matthias-Weischer-Bulb-2020_0001.jpg
Matthias Weischer, ‘Bulb’, 2020, olieverf op canvas, collectie Drents Museum

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven