‘Verzoek het leven om de heerlijkste toppings’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 27 mei 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 27 mei tot 3 juni.

RAM (21 maart–19 april): ‘Doe je mond alleen open als wat je gaat zeggen mooier is dan stilte’, luidt een Arabisch spreekwoord. Dat is een hoge standaard om na te streven. Zelfs op ons allerbest, in onze meest eloquente buien, is het moeilijk om meer dan, laten we zeggen, 50 procent van de tijd mooier te klinken dan stilte. 

Maar ik heb een leuke verrassing voor je: je kan dat gemiddelde de komende drie weken overtreffen. Je bent bij uitstek in staat om extra helder en interessant te zijn. De komende periode kunnen je woorden in 80 procent van de gevallen mooier klinken dan stilte.


STIER (20 april–20 mei): Dit is de definitie van een hulpdier voor emotionele ondersteuning: ‘een gezelschapsdier dat een therapeutische effect heeft op een persoon met een mentale of psychische handicap’. Ik wil niet luchthartig overkomen, maar ik denk dat ieder van ons minstens één mentale of psychische handicap heeft die gebaat zou zijn bij het gezelschap van een hulpdier voor emotionele ondersteuning. 

Als je ooit zo’n bondgenoot wilt, dan zijn de komende weken daar de beste tijd voor. Ik moedig je ook aan om op zoek te gaan naar andere soorten hulp, begeleiding en sturing. Het is een geschikte fase om deze bronnen aan te boren. (PS: César Chávez zei ooit: ‘Je bent nooit sterk genoeg om geen hulp nodig te hebben.’)


TWEELING (21 mei–20 juni): Een blogger genaamd Valentine Cassius vertelt: ‘Een klein oud vrouwtje kwam de delicatessenwinkel binnen waar ik werk en bestelde een “heerlijk broodje kalkoen“. Toen haar werd gevraagd wat ze naast kalkoen op haar broodje wilde, zei ze: “Al je overheerlijke toppings.”’ 

Hier wil ik het volgende over zeggen. De benadering van het kleine oude vrouwtje is meestal niet erg effectief. Het is bijna altijd beter om heel specifiek te weten wat je wilt en daarom te vragen. Maar gezien de huidige astrologische voortekenen, maak ik voor jou de komende drie weken een uitzondering. Ik denk dat je je als het kleine oude vrouwtje moet gedragen: verzoek het leven, het lot, de mensen, de geesten en de goden om je de heerlijkste toppings te schenken.


KREEFT (21 juni–22 juli): ‘Ik ben het zat om dingen in de hand te houden die niet in de hand te houden zijn’, verklaart Kreeft en romanschrijver Erin Morgenstern. ‘Ik ben moe van proberen te beheersen wat niet te beheersen valt.’ 

Je hebt kosmische toestemming om je over te geven

Ik heb goed nieuws voor haar en voor alle Kreeften. Je hebt kosmische toestemming om je over te geven – om niet langer te proberen dingen in de hand te houden die niet in de hand kunnen worden gehouden of te beheersen wat niet te beheersen valt. 

Misschien heb je binnen een paar weken zoveel ontspannende nieuwe wijsheid opgedaan dat je geïnspireerd raakt om nieuwe pogingen te ondernemen om dingen in de hand te houden en te controleren. Maar daar hoef je je nu nog niet mee bezig te houden. Je opdracht is het koesteren van je psychologische en spirituele gezondheid door los te laten.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Filosoof Georges Bataille schreef: ‘De les van Wuthering Heights, van Griekse tragedies en uiteindelijk van alle religies, is dat er een instinctieve neiging bestaat tot goddelijke vervoering die de rationele wereld niet kan verdragen. Deze neiging is het tegenovergestelde van het Goede. Het Goede is gebaseerd op gemeenschappelijk belang, wat inhoudt dat er naar de toekomst moet worden gekeken.’ 

Ik heb hier een andere visie op. Ik ben het met Bataille eens dat ieder van ons een instinctief verlangen naar goddelijke bedwelming heeft, maar ik denk dat de rationele wereld van ons vereist dat we ons ​​verlangen naar goddelijke bedwelming zo nu en dan vervullen. Zonder deze intermezzo’s verliest de rationele wereld haar kleur en zal ze langzaam vergaan. 

De waarheid is dus dat goddelijke vervoering cruciaal is voor het algemeen welzijn. Ik vertel je dit, Leeuw, omdat ik denk dat de komende weken een gunstige tijd voor je zullen zijn voor een ​​gezonde dosis goddelijke bedwelming.


MAAGD (23 aug.–22 sept.): Maagd en acteur Ingrid Bergman (1915–1982) won de meest prestigieuze prijzen die binnen haar vakgebied – film, tv en theater – bestaan: Oscars, Emmy’s en een Tony. Ze was intelligent, getalenteerd en mooi. 

Als er een slapende leeuw in je zit, verwacht ik dat hij snel wakker wordt

Toen ze opgroeide was haar leven echter zwaar. Ze vertelde: ‘Ik was zo verlegen als maar kon, maar er zat een leeuw in mij die zijn mond niet wilde houden.’ 

Als er een slapende leeuw in je zit, Maagd, verwacht ik dat hij snel wakker wordt. En als je innerlijke leeuw eenmaal wakker is en je gaat er een fatsoenlijke relatie mee aan, dan vermoed ik dat hij al snel tot volle glorie zal komen.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Bibliothecaris Antonio Tabucchi beschreef de gemoedstoestand die ik je de komende dagen aanbeveel. Ik hoop dat je zijn verreikende empathie met gretigheid zult omarmen. Net als hij vertrouw ik erop dat je je vermogen zult vergroten om de hele wereld als je thuis te beschouwen. 

Dit is de verklaring van Tabucchi: ‘Als een brandende komeet heb ik oneindige nachten doorkruist, interstellaire ruimtes van verbeelding, wellust en angst. Ik ben een man geweest, een vrouw, een oud persoon, een klein meisje, ik ben de mensenmassa’s op de grote boulevards van de westerse hoofdsteden, ik ben de serene boeddha van het Oosten geweest. Ik ben de zon en de maan geweest.’


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Auteur James Frey schrijft: ‘Ik dacht altijd dat ik stoer was, maar toen realiseerde ik me dat dat niet klopte. Ik was kwetsbaar en ik droeg een dik pantser. En ik deed mensen pijn zodat ze mij geen pijn konden doen. En ik dacht dat dat stoer was, maar dat is het niet.’ 

Ik ben het met Frey eens. Het gedrag dat hij beschrijft, heeft niets te maken met stoer zijn. Wat is dan wel stoer? Dat is voor jou belangrijk om over na te denken, want de komende weken zullen een uitstekende tijd zijn om stoer te zijn in de beste zin van het woord. 

Dit zijn mijn definities: Stoer zijn betekent dat je anderen je nooit laat minachten of misbruiken, zelfs niet als je medeleven toont met andermans problemen. Stoer zijn betekent van jezelf houden met zo’n onvoorwaardelijke gratie dat je nooit onvriendelijk handelt uit de neurotische behoefte jezelf te verdedigen. Stoer zijn betekent met compassie de waarheid vertellen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Fragiele intensiteit of intense fragiliteit? Woeste vriendelijkheid of vriendelijke woestheid? Kwetsbare kracht of krachtige kwetsbaarheid? Ik vermoed dat dit enkele van de paradoxale thema’s zijn waarmee je de komende dagen subtiel zult worstelen. 

Andere mogelijkheden zijn: gevoelige moed of moedige gevoeligheid; vloeibaar vuur of vurige vloeibaarheid; gekke wijsheid of wijze gekte; doordringende zachtheid of zachtaardige doordringendheid; wankel evenwicht of evenwichtig wankelen. Mijn advies is dergelijke complexe afwegingen als zegeningen te beschouwen in plaats van als verwarring of ongemak.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Vogels die in steden leven, hebben een ingenieus trucje bedacht. Voor hun nesten verzamelen ze sigarettenpeuken die mensen achterlaten. Op de een of andere manier zijn ze erachter gekomen dat nicotine een insectide is dat ongedierte zoals vlooien, luizen en mijten verdrijft. 

Gezien de huidige stand van de sterren, denk ik dat je metaforisch vergelijkbare aanpassingen in je eigen leven zult maken. Zijn er manieren waarop je restjes en andere afgedankte goederen in je voordeel kunt gebruiken?


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Een blogger genaamd Raven schrijft: ‘Mijn hart is een peuter die in de winkel een driftbui krijgt en mijn brein is de ouder die rustig verder winkelt.’ 

Ik ben blij je te kunnen mededelen dat je hart zich de komende weken NIET als een peuter zal gedragen

Ik ben blij je te kunnen mededelen, Waterman, dat je hart zich de komende weken NIET als die peuter zal gedragen. Ik denk zelfs dat je hart zich zal opstellen als een wijze ouderling met een groeiende kennis van kunst, intimiteit en tederheid. Als ik het zo bekijk, zal je hart je misschien wel beter leiden dan het ooit heeft gedaan. 

Dan volgt nu een bericht voor je hersenen: luister naar je hart!


VISSEN (19 feb.–20 maart): De ruimtesonde Voyager 1, gelanceerd door NASA in 1977, bevindt zich momenteel meer dan 22 miljard kilometer van de aarde vandaan. Het verst dat mensen ooit in de aarde zijn doorgedrongen, is 12,26 kilometer. Zo diep was het Kola Superdeep-boorgat in het noordwesten van Rusland. 

Deze feiten vormen een suggestieve metafoor voor de volgende waarheid: de meeste mensen zijn zelfverzekerder en gretiger als het aankomt op het verkennen van de buitenwereld dan het verkennen van hun innerlijke diepten. Maar ik hoop dat jij de komende weken zult ingaan tegen die trend en zo alle eerdere records voor een nieuwsgierige en luxueuze verkenning van je diepste psychische gronden zult breken.


Huiswerk van deze week:

Welk beeld of symbool vertegenwoordigt de vervulling van je nobele verlangens? FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven