Airbnb en Expedia delen data over louche verhuurders

© Karsten Winegeart / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 31 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Europa steunt wapenembargo tegen Myanmar na bloedbad

» Ook in Duitsland is vuurwerk dit jaar weer verboden

Concurrenten werken samen om veiligheid te vergroten

Airbnb en Expedia zijn een proef begonnen om informatie met elkaar te delen over notoire verhuurders in een poging de veiligheid van gebruikers van hun verhuurplatforms te vergroten. De samenwerking, die het Community Integrity Program is genoemd, werd vorige week in de VS gelanceerd na maandenlang overleg tussen de twee bedrijven die elkaar normaal gesproken fel beconcurreren, schrijftThe Japan Times.

Airbnb zou miljoenen dollars aan schikkingen hebben betaald aan personen die zijn verkracht of gewond zijn geraakt tijdens hun verblijf

Eerder dit jaar verschenen berichten over gewelddadige misdrijven die zouden hebben plaatsgevonden binnen verhuuradressen van Airbnb. Airbnb zou miljoenen dollars aan schikkingen hebben betaald aan personen die zijn verkracht of gewond zijn geraakt tijdens verblijven die via het platform werden geboekt. Het is daarna voorgekomen dat een door Airbnb geblokkeerde accommodatie opdook bij Expedia of een ander verhuurplatform aangezien informatie over incidenten niet werd gedeeld. Airbnb en Expedia laten weten dat ze in gesprek zijn met andere kortetermijnverhuurders over deelname aan het programma en dat ze ‘hopen in de nabije toekomst extra partners te verwelkomen’.

Lees meer:

Recent verschenen
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360