Altijd tegen de stroom in zwemmen

| Mariangela Paone | 29 april 2019

Als de warme sympathie die Italië koestert voor de links-radicale Emma Bonino (70) in stemmen zou worden omgezet, stond de partij +Europa hoog in de peilingen. Al veertig jaar vecht Bonino voor een links-liberaal beleid in een land dat nu geleid wordt door een extreem-rechtse regering.

De lift geeft toegang tot een terras, van waaruit je een bescheiden, functionele woonkamer inloopt waarvan de wanden zijn bekleed met uitpuilende boekenkasten en een keur aan ingelijste foto’s. Een daarvan toont de nog jonge politica op het strand, op de foto ernaast staat ze zij aan zij met de Birmese mensenrechtenactiviste Aung San Suu Kyi, op de volgende heeft ze haar arm om Marco Pannella geslagen, haar trouwe bondgenoot met wie ze duizenden politieke veldslagen heeft geleverd, en op weer een ander is ze aan het duiken met haaien.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid