Amerikaanse leger haalt meerdere onbekende vliegende objecten neer

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 13 februari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Erdogan onder vuur wegens overheidsoptreden na aardbeving

» Israël breidt aantal nederzettingen op Westelijke Jordaanoever uit

Op sociale media gaan geruchten rond over aliens

Het Amerikaanse leger heeft toegegeven de afgelopen dagen drie keer een onbekend object uit het luchtruim te hebben neergehaald, meldt CNN. Openheid over de precieze aard van de objecten wordt niet gegeven, al zegt het Witte Huis dat het niet om Chinese spionageballonnen gaat. Twee objecten werden neergehaald vlak bij Canada, één object werd neergeschoten boven Alaska.

Vanwege het gebrek aan officiële informatie gaan op sociale media in toenemende mate verhalen rond over ufo’s en aliens. Volgens ongeverifieerde beelden op Twitter zou het laatste neergehaalde object een achthoekige vorm hebben gehad. Waarom de Amerikaanse strijdkrachten ervoor hebben gekozen de objecten neer te halen is onduidelijk.

Op 4 februari haalde het Amerikaanse leger een Chinese spionageballon neer die boven de staat South Carolina vloog. De objecten die de afgelopen dagen werden neergehaald zouden echter een stuk kleiner zijn geweest. Veiligheidsexperts sluiten uit dat de objecten drones waren, omdat ze op zeer grote hoogte vlogen.

Lees ook:

Recent verschenen