Argentijnse president Macri staat symbool voor nieuwe tijd

| Carlos E. Cué | 09 november 2017

De Argentijnse president Mauricio Macri, die in 2015 Cristina Kirchner opvolgde, boekte onlangs opnieuw een verkiezingszege. Volgens zijn minister van Cultuur Pablo Avelluto slaat het land daarmee definitief een nieuwe weg in.

Pablo Avelluto (Buenos Aires, 1966) is meer dan minister van Cultuur in de regering van president Macri. De erudiete voormalige uitgever van Random House is een van de breinen achter de verkiezingscampagnes, het politieke discours en de vage ideologie van Mauricio Macri, wiens regeringscoalitie Cambiemos (Laten we veranderen) onlangs een verrassend succes heeft geboekt bij de tussentijdse parlementsverkiezingen in Argentinië. De macht van het land ligt nu bij Macri, die weinig meer heeft te vrezen van een sterk verzwakte oppositie. Pablo Avelluto legt uit waarom zo veel Argentijnen hen steunen, ondanks de aanhoudende economische crisis die in Macri’s eerste regeringsjaar nog verder is toegenomen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid